FAYDALI SİTELER
HİZMETLER
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerimiz ve sisteme kayıtlı üreticilerimizle yapmış olduğumuz çalışmalarla her zaman çiftçilerimizin yanındayız.
Çiftçi Zİyaretleri
İşletme Ziyaretlerinden Görüntüler.


YAKAKÖY

BAYINDIR

YAYLABELİ

HALICILAR


BÜĞDÜZ
HALICILAR

Çiftçi Eğitimi
I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me and you can start adding your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to write more. Tell a story and let your users get to know you.
Çiftçi Gezisi
'Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü , Burdur Ticaret Borsası işbirliği ile Danışmanı olduğm Çiftçilerimin de katıldığı yaklaşık 65 çiftçi ile Fuar gezizi yapıldı. 27 Kasım 2015 tarihinde Antalya’da bu yıl 4’cüsü düzenlenen Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ziyaret edildi.Hayvancılık ürünlerinin ağırlıkta olduğu fuarda çeşitli paneller ve yarışmalar düzenlendi. Tarımda verim ve kalitenin artmasında güncel teknik ve ekipmanların kullanımının önemi üreticilerimize anlatılmaya çalışılmıştır.
Demonstrasyon
Anıza Ekim Makinasıyla Doğrudan Anıza Ekim:
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile ,Danışmanı olduğum Büğdüz, Yakaköy, Günalan, Halıcılar, Kayaaltı, Bayındır, Bereket, Soğanlı, Yeşildağı, Karacaören , Burdur Merkrz, Yassıgüme ,Düğer, Çiftçilerimi çağırdığim . anıza ekim makinasıyla toprak işlemesiz tarımın ilk denemesi Merkez ilçeye bağlı Bahçelievler Mahallesinde çiftçi Önder BULUT’a ait 5 dekarlık arazide yapıldı.
Yapılan bu demostrasyona Milletvekilleri , Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü,personeli,Sivil toplum örgütleri, üreticiler olmak üzere 150 kişi katıldı.
Doğrudan ekim yöntemiyle; toprağın organik madde içeriği ve faydalı böceklerin popülasyonunun korunması, tarlanın hazırlanması için daha az zamana gereksinimi, hava koşullarına bağımlılığın azaltılması, iş gücü ve yakıttan tasarruf sağlanması, toprak erozyonunun azaltılması, toprak sıkışmasının en aza indirilmesi, kurak ve eğimli topraklarda kuru tarımda suyun daha etkin kullanımı ile daha yüksek verim alınması, toprağın su tutma kapasitesinin artırılması gibi amaçlar hedeflenmektedir. Anıza ekim makinasıyla çiftçi Önder BULUT’ un arazisine Ankara Merkez Tarla Bitkileri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen, İlimiz de ilk demonstrasyonu Kocapınar Köyü uygulanmış ve sulama yapılmadan dekarda 630 kg verim sağlamış olan, sağlam saplı yatmaya dayanıklı, kardeşlenme kapasitesi yüksek, suya ve azota tepkisi iyi, eş zamanlı olgunlaşmaya sahip, başaklanma zamanı orta, başak kırıcılığı olmayan, kolay harmanlanabilen, yüksek ve stabil verimli Burakbey çeşidi arpa kullanılmıştır. Buradaki uygulamamızda Burdur’da ilk kez hem yeni bir çeşidin hem de anıza ekim makinasının denemesi,gerçekleştirilmiştir.
Programda son olarak anıza ekim makinasıyla ekim gerçekleştirildi ve katılımcılara teknik personel tarafından uygulama hakkında bilgiler verildi.




Fuar
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü , Burdur Ticaret Borsası işbirliği ile Danışmanı olduğm Çiftçilerimin de katıldığı yaklaşık 65 çiftçi ile Fuar gezizi yapıldı. 27 Kasım 2015 tarihinde Antalya’da bu yıl 4’cüsü düzenlenen Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ziyaret edildi.Hayvancılık ürünlerinin ağırlıkta olduğu fuarda çeşitli paneller ve yarışmalar düzenlendi.
Tarımda verim ve kalitenin artmasında güncel teknik ve ekipmanların kullanımının önemi üreticilerimize anlatılmaya çalışılmıştır.

